Uppföljning av Followers

Bilden ovan: Enchantress Eirena, Templar Kormac och Scoundrel Lyndon.

Hyrkrigare kommer att kunna användas på b.net så länge man spelar ensam. Så fort någon joinar ditt game teleporteras hyrkrigaren till stan. Hyrkrigare är alltså inte exklusiva för enbart single player. De kan heller inte användas i PvP.

Blizzards motivering till detta är att 4 spelare + 4 hyrkrigare kan bli rörigt.

Man får tillgång till hyrkrigare via quests. Man kan enbart ha en åt gången, men det går att byta hyrkrigare under spelets gång. Vid level 5/10/15/20 får hyrkrigaren tillgång till olika nivåer av färdigheter. Varje nivå innehåller tre färdigheter och man får välja en färdighet för varje nivå. Det finns ingen begränsning för att ändra en hyrkrigares färdigheter, men det kostar guld.

Blizzard uppger att de designat färdigheterna för att man skall kunna anpassa hyrkrigaren till ens eget spelsätt. Två exempel de nämner är att man kan välja färdigheter för att maximera hyrkrigarens skada. Det går även bra att bygga hyrkrigaren till att agera stöd åt ens egen karaktär, t ex via buffs /debuffs och heals.

I Diablo 2 fanns det ingen möjlighet att styra sin hyrkrigare, vilket gjorde att hyrkrigaren väldigt ofta slutade leva om man ej hade tillgång till teleport. Blizzard säger att de provat olika metoder för kontroll av hyrkrigaren, men att de inte blev nöjda med resultatet och därför är även hyrkrigaren i Diablo 3 styrd av AI.

När en spelare tar upp en health globe, så får även hyrkrigaren ta del av den. En hyrkrigare kan ej dö, när den når noll i liv faller den ihop på marken. Sedan återuppväcks hyrkrigaren av sig själv efter en viss tid, för att snabba upp återuppväckelsen kan man gå till hyrkrigaren, då tar det enbart några sekunder.

Källor: NowgamerFZ.seAusgamersGameplanet och Ign