Druid

Druiden har en övernaturlig förmåga att förvandla sin fysiska form från en människa till en varg eller björn. Druiderna i Diablo IV förvandlas automatiskt till den form vars förmåga de använder. Din nya form endast kommer att vara aktiv under en kort tid tills du utför en annan attack.

Druiderna är också skickliga på att använda magi och specialiserar sig på att kasta Jord- och Storm-trollformler. Till exempel kan du utföra attacker med Crushing Blow för att skada fienden med en viss procentandel av deras totala liv. Många av druidens färdigheter lämnar fienden sårbar, vilket innebär att de tar en ytterligare skada från varje efterföljande träff.

Preliminär information tyder på att Druidens unika klassmekanik är kopplad till att skaffa speciella föremål som kan offras till andarna. Genom att göra detta kommer du att tilldelas olika passiva bonusar beroende på andens typ. Det har inte avslöjats hur många typer som finns tillgängliga, men var och en av dem kommer att tilldela upp till 6 offensiva och defensiva passiva effekter.