Rogue

Rougen är en lömsk lönnmördare som är skicklig på att röra sig snabbt. De kan välja att ompositionera sig för att få övertaget i strid eller dra sig tillbaka när saker blir för farliga. Till skillnad från barbarer kan de snabbt växla mellan närstrids- och distansvapen som dolkar, svärd och bågar, vilket gör dem extremt mångsidiga och omväxlande att spela.

Även om bågar i början inte gör så mycket skada så tillåter de dig att hålla ett säkert avstånd till dina fiender vilket minskar risken för att bli träffad. Du kan tänka dig Diablo IV:s Rogue som en kombination av Diablo II:s Amazon och Diablo III:s Demon Hunter.

Din primära stat för denna klass är dexterity som förstärker dina attacker och förbättrar din förmåga att undkomma skada.

Rougens unika klassmekanik kallas Talent Specialization och är uppdelat i Combo Points, Inner Sight och Preparation.

Combo Points samlas på genom aktivering av grundläggande Rogue färdigheter. Du kommer sedan att kunna konsumera dessa poäng med andra attacker för att utlösa ytterligare effekter.

Rougens mångsidighet slutar inte här eftersom de också kan applicera attacker specifika effekter som gift, skugga och kyla. Dessa tillämpas vanligtvis på Core Skills och förmågor som orsakar skada mot flera fiender, som Rapid Fire.

Om du är intresserad av att spela en blixtsnabb klass som är skicklig på att orsaka fysisk skada med närstrids- och distansvapen och inte har något emot att byta positioner för att få fördel i strid bör du överväga att spela Rogue.