Följeslagare

Följeslagarnas främsta syfte är att introducera den oerfarne co-op spelaren till hur det känns att spela tillsammans med andra. Följeslagarna kommer att vara användbara i samtliga svårighetsgrader och kunna användas på b.net så länge man spelar ensam. Så fort någon ansluter till ditt spel teleporteras följeslagaren till stan. De kan heller inte användas i PvP.

Man får tillgång till följeslagarna via quests. Man kan ha enbart en följeslagare åt gången men det går bra att byta under spelets gång. Vid level 5/10/15/20 får följeslagarna tillgång till nya färdigheter. Varje nivå innehåller tre färdigheter och man får välja en färdighet per nivå. Du kan byta dessa färdigheter genom att nollställa dem och välja nya.

En följeslagare kan inte dö, när den når noll i liv faller den ihop på marken för att återuppväckas automatiskt 20 sekunder senare.

Tre olika typer av följeslagare

followers_0I Diablo 3 finns det tre olika typer av följeslagare. Templar, Scoundrel och Enchantress.

Var och en har en unik historia, personlighet och specifika färdigheter. Skillnaden mellan hyrkrigarna i Diablo 2 och följeslagarna i Diablo 3 är att de slåss vid din sida pga respekt för dig som hjälte, och inte pga att du betalar dem pengar.

Följeslagarna kan utrustas med sex olika typer av föremål. Mainhand/offhand, amulett, två ringar och ett klass-specifikt föremål.

Templar (Kormac)

Templar heter Kormac och är den typiska soldaten. Han är medlem i ”The Templar Order” vars främsta uppgift är att hitta den heliga skriftrulle som stals av ärkebiskopen Lazarus i Diablo 1. Templar är bra på att ta skada och är därför det naturliga valet när du vill skicka fram en tålig köttsköld.

5: Heal – Charge -Protection
10: Loyalty – Intimidate – Guardian
15: Tribute – Inspire – Intervene
20: Onslaught – Knight – Empathy

Scoundrel (Lyndon)

Scoundrel är en sann tjuv, både i sinnet och i hjärtat. Som person är han charmig och cynisk och alltid på jakt efter sin nästa stora skatt. Scoundrel är den klassiska pilbågsklassen som gör skada på avstånd.

5: Rapid Fire — Crippling Shot — Poison Bolts
10: Dirty Fighting — Bandage — Scavenge
15: Power Shot — Multishot — Rain of Gold
20: Vanish — Anatomy — Black Market

Enchantress (Eirena)

Sist men inte minst har vi Enchantress, Eirena som har ett mörkt förflutet. Hon lyder under en mystisk figur som kallas för ”Profeten”. Hennes styrka är att kontrollera grupper av fiender (crowd control).

Spelaren kommer att lära sig mer om hennes mörka förflutna genom historien och uppdragen i spelet.

5: Disorient — Forceful Push — Charm
10: Decoy — Reflect Missiles — Powered Armor
15: Focused Mind — Amplify Damage — Lowered Resistance
20: Energize — Energy Bomb — Guidance