Barbarian

Barbaren är den ultimata stridsmaskinen som använder sin råsyrka och massiva vapen för att krossa fienden. Barbarian-klassen är lämplig för spelare som vill orsaka massiv förstörelse på nära håll samtidigt som de sömlöst kan växla mellan olika vapentyper. De är mycket mer inriktade på fysisk skada än någon annan klass i Diablo IV.

Tack vare barbarens unika klassmekanik, som kallas Arsenal System, kan Barbarians bära och byta mellan fyra vapen. Dessa inkluderar main hand, off-hand, bludgeoning- och slashing-vapen.

Genom att göra detta kan du fritt tilldela specifik utrustning till vissa färdigheter baserat på dina behov. Till exempel är Bash, som låter dig stunna och skada fienden, väl lämpad för typen bludgeoning-vapen, men om du vill höja Bash-förmågas stun-tid ännu mer kan du välja att byta till en tvåhandsvapen av bludgeoning-typen istället. Det är också värt att notera att vid färdighetens aktivering utrustas du automatiskt med det bästa vapnet i ditt arsenal-system.

Varje vapen som barbaren använder en egen expertis level, vilket höjer vapnets rank allt eftersom det används. När det gäller stats vill du främst investera i styrka för att optimera din skada, willpower för förbättrad Fury-regenerering och dexterity för att öka chanserna att landa kritiska träffar.

Som i Diablo II och III behåller barbaren sin förmåga att utplåna stora grupper av fiender genom så kallad AoE skada (Area of Effect). Däremot verkar barbarens färdigheter kretsa kring långa återhämtningsperioder (så kallade cool downs), vilket ibland begränsar deras skada och sätter prov på spelarens förmåga att tajma sina färdigheter.