Necromancer

I Diablo IV är Necromancer precis som i föregående titlar en besvärjare vars signum är att kunna återuppväcka lik att strida sida vid sida med. Necromancern har tillgång till ett brett utbud av vapen som svärd, stavar, dolkar och så klass-specifika skäror (på engelska ”sickle”).

Necron använder sig av resursen Essence och skapar lik från de döda fiendernas kvarlevor. Klassen kännetecknas av fyra distinkta spelformer: Bone, Darkness, Blood och The Army.

Bone-förmågorna fokuserar på att åsamka fysisk skada samtidigt som de konsumerar Essence-resursen. Darkness utnyttjar Damage Over Time-effekter och passar bra för att låta fienden gå en långsam död tillmötes. Blood låter Necromancern bli en blodsugande vampyr för att återställa sitt eget liv samtidigt som han tar andras. Army låter spelaren återuppväcka skelett och konstruera golems och på så sätt bli härskare över sin egen arme av dödsbringande undersåtar.

Necromancers klassmekanik heter Book of the Dead och möjliggör anpassning av den odöda arméns till att bestå av olika typer av skelett och golems. Spelaren kan till exempel välja att göra Skeleton Warriors till Skirmishers som åsamkar större skada, men med lägre hälsopool, eller Defenders som orsakar mindre skada men är bättre på att skydda dig från fiender. Necromancern kan också välja att offra specifika minions för att få buffa sin karaktär.