FZ:s förhandstitt på Diablo 3

fzEn av våra före detta medarbetare, Mikaelh, numera skribent på FZ.se, har skrivit en artikel om den senaste tidens förändringar i Diablo 3. Han påstår att Diablo har förenklats och att många av de implementerade förändringarna kan ha gjorts med åtanke på en framtida konsoll-verion av spelet.

”Det här är andra gången som jag dödar Skeleton King. Förra gången var för många patchar sedan. Spelet har förenklats sedan dess. Dock vet jag inte om det har blivit sämre eller bättre. Vissa ändringar är kontroversiella och onödiga medan andra är uppfräschande. Diablo III känns generellt mer komprimerat och förutbestämt. Lite som att någon håller spelaren i handen och inget får lämnas åt slumpen. Spelare ska inte fly för att de inte förstår spelet.

Men allt som allt tror jag att både casual- och hardcorespelare och pc- och konsolspelare kommer att uppskatta Diablo III. Och det är väl det som Blizzard siktar på. Den gyllene medelvägen. Personligen tycker jag inte att förändringarna var värda förseningarna.”

Observera att författaren bara har spelat igenom innehållet i betan två gånger, vilket får anses vara i minsta laget för att göra en rättvis bedömning av spelet.

Tycker du att Mikaelh är ute och cyklar? Eller håller du med om att Diablo 3 anpassas utifrån en casual gamers perspektiv? Diskutera ämnet i forumet.