Svenskadiablo.se besöker GameX 2011!

img_1023-largeGameX-mässan i Stockholm pågår just nu för fullt. Blizzard är naturligtvis på plats och i deras Diablo 3-monter finns 16 st speldatorer där speltiden är begränsad till ca 20 minuter per session så att alla ska hinna spela. Kön till båset är ganska lång så man får räkna med att stå i kö minst 1 timme.

img_1021-largeFör att lätta upp stämningen i den långa kön hålls det ibland tävlingar. Den tävling som jag deltog i gick ut på att rita något från Diablo-världen på en post it-lapp. Min tidlösa tolkning av Decard Cain belönades till exempel med ett nyckelband med Diablomotiv, och då är jag långt ifrån duktig på att rita.

levelingEn annan tävling som kommer att anordnas varje dag en tävling som går ut på att levla så snabbt man kan från lvl 1 till lvl 5. Av 16 deltagare belönas de fyra snabbaste med piser i form av betor, böcker och t-shirts. De första brukar nå lvl 5 efter ca 15 minuter.

img_1015-largeVi rekommenderar er också att besöka Fragzones och PC Gamers bås. Kön till deras Diablo 3-dator inte alls lika lång och man får spela i ca 10 minuter innan det är dags för byte. Medan man väntar kan man sitta i en sköna soffa och följa spelet på en storbilds-TV.

img_1010-largeSist men inte minst intervjuades jag av P3 Populär som besökte mässan för att ta pulsen på bland annat ”tv-spelet” Diablo.

”På Gamex hittar vi alla sorters spel och ett av de största som är med på mässan är Diablo III. Varför är spelet så stort och varför har det dröjt tio år sedan föregångaren på det att komma? Det frågar vi Kajan som är ett stort Diablo-fan och ligger bakom sajten Svenskadiablo.se