Deckard Cains avskedsbrev till Leah

deckardcainDet har blivit dags att kora vinnarna i vår tävling som gick ut på att skriva Deckard Cains avskedsbrev till Leah. Vi tackar alla deltagare och riktar ett stort grattis till de tre vinnande bidragen som alla belönas med varsitt exemplar av Book of Cain. För att vara på den säkra sidan ber vi ännu en gång vinnarna att maila in sina adress-uppgifter till beta@svenskadiablo.se. Klicka på Läs mer för samtliga vinnarbidrag.

Bidrag #1 – Hans Olsson (WalkerBoh)

Leah,

Jag hör hur de smyger mellan husen. Hungriga ljud och vansinniga, mässande röster. De är här för att döda mig och jag inser nu att vi blivit lurade.

Du måste stoppa ondskan till varje pris. Ta hjälp av hjältarna som kom till staden. Och hjälp främlingen då jag har en känsla av att han kommer spela en viktig roll i den strid som står framför oss…Det finns mycket jag skulle vilja berätta för dig, men det är ont om tid. Du har varit den dotter för mig som jag själv aldrig fick. Men faror lurar i skuggorna. Du får inte, under några omständigheter, låta ditt förflutna förtära dig. Du är min dotter nu och i vårt blod finns en glöd som ondskan inte kan släcka. Var stark och lita på ditt omdöme och glöm inte var du hör hemma.

Jag har levt ett långt liv och tillsammans med dig har det innehållit ljus och glädje. Du har gett mig hopp. Därför vill jag be dig om en sista tjänst: Sörj mig inte. Det finns inte tid eller anledning till det. Du fyller mig med hopp, glöm aldrig det.

Jag hör dem vid dörren nu. Farväl, Leah.

Deckard Cain

Bidrag #2 – Linda Johansson

Min älskade Leah! Om du nu sitter med brevet i din hand så har mitt liv runnit ut som sanden i ett timglas, misströsta inte. Det är din tur nu Leah! Jag har inte gett dig en lugn och trygg uppväxt full av rutiner som de flesta barn får! 

Du är utvald. Speciell! Du är en Cain ut i fingerspetsarna. Ansvaret ligger på dina axlar, du måste ta upp och fortsätta där jag slutade Leah! Äventyr, stora utforskningar, fara och nya upptäckter väntar dig.

Jag kommer alltid finnas med dig! Du har betytt mer för mig än vad luften jag andats. Du är som min dotter Leah, och kommer alltid vara min dotter! Stark och rättvis kommer du möta alla de faror som de flesta skulle sprungit för. Det är ditt öde Leah att gå i mina fotspår. Jag kommer alltid finnas med dig i allt som finns runtomkring dig! Gråt inte över min död, allt har sin mening. Jag var gammal och det var min tid att gå.

Ta hand om dig min älskade Leah och var försiktig! Det kommer komma en dag, då vi har lyckats vända allt det onda så kärlek åter igen kan frodas. Priset kommer bli högt, jag känner det på mig, men vi har inget val! Vi kan inte ge upp!

Leah, älskling! Tack för all den tid tillsammans. Inget hade varit detsamma utan dig! Jag kommer alltid bära de tiderna tillsammans kvar i min själ oavsett vad som händer!

Deckard Cain

Bidrag #3 – Krieghammer

krieghammer