Böckerna om Diablo och Diablos värld

För er som är nyfikna på berättelserna bakom Diablo och Diablos värld kommer här tips om de böcker och noveller som man kan läsa för att få djupare inblick och förståelse för berättelsen. Böckerna bör läsas i kronologisk ordning för att ge bättre översikt. Diskutera gärna böckerna i forumet för Lore och Fan-fiction.

bok11. The Sin War: Birthright

Handlingen tar sin början 3000 år innan mörkret sprids i Tristram från Diablo 1. Uldyssian, son av Diomedes, tvingas fly det idylliska livet i sitt hemland när han anklagas för de ohyggliga morden på två missionärer.

bok22. The Sin War: Scales of the Serpent

Uldyssian fortsätter sin strävan efter att rentvå sitt namn men hans resa hotas när han till sin stora fasa upptäcker att han börjar manifestera nya märkliga krafter.

bok33. The Sin War: The Veiled Prophet

Boken markerar början på de händelser som leder fram till handlingen i Diablo 1. Uldyssians kamp för att befria mänskligheten fortsätter samtidigt som High Heavens och Burning hells börjar överfalla Sanctuary.

bok124. Demonsbane

Berättelsen handlar om hjälten Siggard, den enda överlevande i slaget vid Entsteig. I sin jakt på demonen som slaktade hans nära och kära upptäcker han att hans mardröm bara har börjat.

bok45. The Black Road / Diablo 1

I boken får vi följa sjömannen Darrick Lang och hans uppdrag att rädda konungens systerson från en grupp pirater. Händelserna utspelar sig drygt ett år innan Diablo 1.

bok56. Legacy of Blood / Diablo 2

Huvudkaraktären Norrec hittar en förtrollad rustning i sökandet efter en magisk skatt. Han tvingas kämpa mot rustningens ursprunglige ägare, krigsherrens Bartucs onda ande. Handlingen leder fram till och löper palarellt med händelserna i Diablo 2.

bok67. The Kingdom of Shadow / Diablo 2

Handlingen i Kingdom of Shadow utspelar sig i och runt om regionen Kurast – där vi får följa ett gäng legosoldater under ledning av en mäktig trollkarl i jakt på en förlorad stad vid namn Ureh.

bok78. Moon of the Spider

Boken är en uppföljare på The kingdom of Shadows och återintroducerar Necromancer Zayl och hans festlig kompanjon Humbart. Duon tar upp kampen mot en uråldrig ondska som släppts lös i de dödligas rike.

diablo-3-the-order9. The Order

En åldrad Deckard Cain ger sig ut på uppdrag att hitta de återstående resterna av sällskapet ”Horadric cell”.

bok1110. Book of Cain

Återblick på hur Diablos värld skapades och vad som har hänt ur Cains ögon fram till det ögonblick Diablo 3 tar sin början.

book-of-tyrael11. Book of Tyrael

Tyrael, vishetens ängel, avslöjar aldrig tidigare kända hemligheter om världshistorien, de mörka hot som ännu står inför mänskligheten och hans beslut att sälla sig till mänskligheten som en dödlig. Boken innehåller också brev från Leah och ytterligare fragment av Cains skrifter.

12. Book of Adria

Sanctuary är nu ett hem av korrupta odjur och i denna bok går häxan Adria över de monster som hjälten (du) har förgört under sina äventyr. Boken anses vara en följeslagare för alla som vågar besig ut i Sanctuary, beväpnad med både en yxa, magi och kunskap hur man förgör de mardrömslika varelserna.