Vivendi vill sälja av Blizzard

vivendiEn av våra forum-medlemmar, Shinee, tipsade oss om en nyhet där det framgår att Vivendi International vill sälja av sitt ägarskap i Blizzard Activision.

Det franska mediekonglomeratet Vivendi vill nu sälja sitt majoritetsinnehav i speljätten Activision Blizzard som står bakom populära World of Warcraft. Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor med god insyn.

Vivendi är under press efter att kreditvärderarna Moody’s och Fitch förra veckan varnat bolaget för att dess betyg kan sänkas om man inte minskar sin skuldbörda. Aktien befinner sig dessutom nära nioårslägsta, vilket retat upp ägarna.

Trycket på Vivendi är därmed hårt och nu vill ledningen visa att man vidtar åtgärder för att komma till rätta med sin finansiellt ansträngda situation.

Styrelsen vill därför sälja sitt 61-procentiga innehav i Activision Blizzard som bland annat ligger bakom spelsuccén World of Warcraft. I första hand vill Vivendi hitta en enda köpare men om inte detta går kan man komma att sälja aktierna på börsen.”

Källa: Dagens Industri