Nytt Diablospel redan under utveckling

Det bubblar under ytan. Jobbannonserna på Blizzards hemsida skvallrar om att någonting stort är på gång att hända för Diablo. För sju månader sedan sökte Blizzard en Art Director för att påbörja arbetet med sitt nästa stora hit-spel. Idag har jobbsidan utökats med ytterligare annonser (1, 2, 3) för ett spel i Diablos universum.

”The ideal candidate shares our sensibilities, loves dark medieval worlds, and feels there are countless stories left to tell in the Diablo universe!” 

Och mycket tyder på att det inte handlar om nästa expansion. Obekräftade rykten gör dessutom gällande att en Community Manager under fjolårets Blizzcon skvallrade om att Diablofansen skulle ”tappa hakan” under BlizzCon 2016.

Så vad kan det vara? Teorierna är många och frågorna desto fler. Den inbitne fanatikern kommer därför att älska Rhykkers video i vilken han spekulerar och gör kvalificerade gissningar kring detta mysterium.

  • Diablo 3 expansion? Många tror att innehållet som vi har fått i de senaste patcharna ursprungligen var menat för en expansion, som av någon anledning lades på is och portionerades ut i patchar istället.
  • Diablo 4? Kanske, om 10 år. Och varför skulle fansen i så fall tappa hakan redan under årets Blizzcon?
  • World of Diablo? Är MMO-genren verkligen något Blizzard vill satsa på igen när de lyckats ta fram mobila kassakor som exempelvis Hearthstone? Är marknaden mogen för ett nytt MMO när WoW fortfarande är en viktig inkomstkälla?
  • Diablo i mobilen? För fyra månader sedan köpte Blizzard svenska KING (Candy Crush) för 50 miljarder kronor. Är det dags att omvandla Diablo till en inkomstbringande kassako på en mer tillgänglig plattform som telefonen?

En sak är säker. Diablo 3 är i dagsläget Blizzards enda franchise som inte genererar ett intäktsflöde, förutom när det säljs i butik. Och eftersom Blizzards verksamhet inte handlar om välgörenhet kan vi vara säkra på att detta både tittas och arbetas (?) på.