Netflixserie och andra Diabloprojekt

Trots att det är flera år sedan Diablo III kom ut och att utvecklarna egentligen aldrig har lovat att det ska komma en fjärde installation, har fans över hela världen aldrig förlorat hoppet om att det ska vila mer hemligheter i katedralen Tristram. Nu har rykten om att ett fjärde spel kan vara på gång börjat att cirkulera igen. Och förutom ett eventuellt nytt spel, kommer det kanske att komma en serie om Diablo-världen. 

(”Diablo-III-Eternal-Collection-170818-056” (Public Domain) av instacodez.)

Diablo blir Netflixserie

Oavsett om det kommer att släppas en fjärde del av kultspelet eller inte, så har fans andra saker att se fram emot. Det kommer troligtvis att göras en serie baserad på Diablo-universumet. Rykten har cirkulerat om att Blizzard och Netflix tidigare i år inledde ett samarbete. Nu har Hellboys skapare Andrew Cosby mer eller mindre bekräftat att en serie är ett faktum. Däremot har det inte tagits något avgörande beslut, utan diskussionerna är inne i sitt slutskede. Man vet heller inte om det kommer att röra sig om en tecknad eller animerad serie. Hur som helst har alla dessa rykten fått unga som gamla Diablo-fans att hoppa av lycka. Och om diskussionerna har kommit så här långt kommer en serie säkert, på ett eller annat sätt, att bli verklighet. 

Mer än esportspel

Blizzard har gjort sig kända i esport-sammanhang för sina RTS- och FPS-spel. Deras största framgångar är utan tvekan World of Warcraft, Overwatch och Heartstone och det amerikanska företaget har fortsatt att växa i takt med att e-sporten har fått större utrymme och en större publik. Även svenska företag har förstått esportindustrins potential. Tidigare i år slog sig mr green co ihop med Gamingzone Entertainment i ett gemensamt esportprojekt med syftet att den digitala sporten ska bli lika stort som traditionella sporter, samtidigt som det har ett högt underhållningsvärde. Däremot är det inte bara realtime-spel som lockar. Diablos skapare har aldrig haft några ambitioner att göra spelserien esportanpassad. Istället verkar det som att det kan komma ett helt nytt actionspel i spelserien, samt en remastrad version av Diablo II, som kom ut första gången 2000.