Mer om konsollversionen av Diablo 3

consoleVi har tidigare skrivit om Blizzards planer på att utveckla en konsollversion av Diablo 3. Målet har aldrig varit att porta PC-versionen rakt av utan få det att kännas som ett spel som gjort för konsoller.

En av de stora utmaningarna med Diablo 3 på konsoll är bland annat targeting- och spell-systemet. Hur kastar man till exempel en viss spell på en viss fiende på ett smidigt sätt? Och hur växlar man mellan specifika fiender på olika delar av skärmen? Samtidigt som man förflyttar sig?

Den svenska spelsajten eurogamer.se har sammanfattat VG24/7 artikel i vilken Jay Wilson pratar vidare om en den eventuella konsollversionen av Diablo 3.

”Folk tror – helt enkelt – inte på oss när vi säger att vi ska göra ett spel för konsol. Jag förstår varför, för vi har försökt förut. Men vi har aldrig heller investerat i den grad vi gör nu, och vi har aldrig haft ett spel som känns så passande”, avslutar Wilson.”

Vad tror du om konsollversionen av Diablo 3? Kommer det att bli roligt? Eller anser du att Diablo 3 hör hemma på en dator med mus och tangentbord? Dela med dig av din åsikt i forumet.