Hardcore introduceras i Patch 14

blizzardInatt släpptes Patch 14 för Diablo 3 betan. De officiella ändringarna kan man läsa i här. För er som vill se ändringar ifrån datamining har Diablofans gjort en bra sammanställning.

Förutom buggfixar och klassjusteringar introducerade patchen Hardcore mode – efter att man nått level 10 med en karaktär. Standard-inställningen på spel är numera ”Invite Only”, så man måste aktivt välja att de ska vara tillgängliga för ”Quick join”.

Dessutom är Magic Find värdet som används vid multiplayer nu det genomsnittliga för alla karaktärer inne på det spelet, och Auction House har fått ett litet UI lyft.

En större nyhet rörande föremål är att Ringar och Amuletter nu är tänkta för högre levlar, så dessa droppar inte alls i betan. Sist kom såklart den omtalade ändringen att låg-level monster numera gör dubbel skada.

Ur dataminingen har man funnit strängen ”Nephalem Valor – Defeating an Elite/Champion pack has increased your Magic Find and Gold Find” i nya klienten. Detta rör sig troligtvis om det omtalade ryktet att dödandet av elite eller champion monster på något sätt påverkar efterkommande boss.