Europas bästa StarCraft II spelare krönt

sc2globen2I helgen hölls den prestigefyllda EM-finalen i StarCraft 2. Evenemanget ägde rum i Globen och SvenskaDiablo, med Naknut, Kajan och Krieghammer, var naturligtvis på plats för att följa de spännande matcherna och ta pulsen på stämningen.

Det här eventet ses av många som det största som har hänt StarCraft 2. Jag skulle vilja säga att det är något av det största som hänt E-sportscenen, någonsin! Bortsett från ett näst intill fullpackat Globen lockade turneringen över 100 000 tittare på streamen, samtidigt som mängder av människor följde matcherna via BarCrafts runt om i Europa.

sc2wcsDen första dagen var lite av en besvikelse då alla svenska spelare blev utslagna, men showen var långt ifrån över. Dag två bjöd på ett antal otroliga matcher där bland annat Grubby mötte Nerchio. Nerchio tog tidigt kontrollen över matchen men Grubby lyckades på något sätt vända och vinna i ett av de tajtaste avsluten jag någonsin sett. Klicka här för att se matchen.

sc2wcs2Det var också väldigt spännande att följa storfavoriten Stephano. Under hela turneringen förlorade han bara en karta och i lyckades knipa finalen efter att ha förlorat den första av de två avgörande bäst av tre omgångarna med 1-2 mot Vortix, för att slutligen vinna den andra med 2-0.

sc2wcs3Hela evenemanget var överlag väldigt välproducerat. Det var otroligt mycket folk på plats och bra stämning i luften. Kommentatorerna Apollo, Kaelaris, Artosis och Tasteless (Day[9]:s storebror) gav turneringen ytterligare en dimension, för att inte glömma vackra och duktiga värdinnan Rachel, som Kajan till slut fick snabbmingla och fotograferas med.

Var du själv på plats under evenemanget som satte Sverige på E-sport kartan? Dela i så fall gärna med dig av dina intryck bland kommentarerna.