En djupare inblick i helvetet

Våra svenska kollegor från www.levelcap.se befinner sig just nu på Gamescom-mässan där Blizzard för första gången någonsin visar upp ett spelbart demo av Diablo 3 i Europa. Såhär beskriver Naknut sina första intryck av spelet.

”Idag fick vi lite mer tid med Diablo III så vi kan gå in lite mer ingående på spelet. Det första man märker är att grafiken är riktigt bra. Miljöerna ser verklighetstrogna ut och ljuseffekterna är riktigt vassa. Effekterna på spellsen är riktigt snygga. Hela spelet är helt enkelt en fröjd för ögat.

Till skillnad från Diablo II så använder man omgivningen ganska mycket. Det finns mycket knappar, spakar och explosiva lådor att leka med och allt påverkar monster på ett eller annat sätt. Hela känslan är väldigt ”Diabloig” med halva zombies, en ganska grym atmosfär och monsterslakt.

Det känns som att spelet är lite lättare att ta åt sig. Man behöver inte använda potions lika mycket och det är till och med en cooldown på potions så att du inte kan använda dem allt för ofta. Vissa monster droppar också healthorbs som gör att du höjer din health-regeneration ganska kraftigt under en kort stund. Man har också en ganska stor bag och itemstorleken känns mer genomtänkt så att man inte behöver spela tetris för att få in allt i väskan.

Man kan numera binda spells till tangentbordet. Du har 1-5 samt höger och vänsterklick. Du kan binda två spells till högerklick och om du trycker på TAB-tangenten så skiftar du mellan dessa. Detta är något som jag tycker är jätte skönt och kommer kännas lätt och intuitivt för alla som spelat World of Warcraft.

Hela spelet har ett bättre flyt och quests är inte lika statiska som i Diablo II. Istället för att du får en quest som du ska utföra så får du en delquest och när du klarat den så får du en ny del så att du slipper springa tillbaka och be om en ny quest hela tiden. Detta gör att du hela tiden kan ta dig framåt och slipper backtracka så mycket.

I det stora hela så känns mycket igen fast med en fräsch twist. Allt bra ifrån Diablo II är kvar samtidigt som mycket nya funktionaliteter lagts till. Det hela är ett mycket bra spel och det är helt klart värt att se fram emot. Vi får hoppas att spelet släpps i år för jag vet inte hur mycket längre jag orkar vänta.”

Av: Naknut – www.levelcap.se