Diablo-relaterat söndagsgodis

champagneFör att fira lanseringen och de historiska försäljningssiffrorna som satte Diablo 3 på kartan som det snabbast säljande PC-spelet genom tiderna, korkades champagnen upp på Blizzards huvudkontor i Irvine, California. Av antalet flaskor att döma var många anställda delaktiga i firandet.

På Diablo 3-eventet i Stockholm träffade Game Reactor Keith Landes, senior producer på Blizzards ljudavdelning. De snackade om helvetesljud och annat roligt! Även vi på Svenska Diablo fick möjligheten att ställa frågor till Blizzards tillresta representanter. Intervjun kommer att publiceras inom kort.

Diablo 3 fortsätter att skörda höga betyg bland recensenter världen över, inte minst här i Sverige. Såhär skriver FZ i sin fullständiga recension av Diablo 3.

”Det är underhållande, fungerar föredömligt smidigt i multiplayer och det finns livslängd så att det räcker och blir över. Det är dessutom upplagt för expansioner och lär få ytterligare livslängd när pvp-läget släpps så småningom. Kampen mot helvetet har bara börjat.”

Även Aftonbladet hyllar spelet genom att dela ut +++++ i sin recension:

”De nöjer sig inte förrän de fulländat den genre de gett sin in i, vilket också är skälet till att spelet har vänts ut och in och gjorts om från scratch flera gånger. Och slutresultatet är perfekt. Trots att det bara handlar om att klicka på monster ta deras skatter.”

Andra tidningar som delar ut höga betyg är bland annat EuroGamer och SvD. Även Sveriges Radio ger sig in i matchen och pratar om Diablo 3.