Diablo 3 släpps i konsollversion!

Ända sedan StarCraft: Ghost-projektet skrotades för drygt 5 år sedan har det spekulerats kring huruvida Diablo 3 är Blizzards starkaste kort för att slå sig in på den lukrativa konsoll-marknaden. Idag kom nyheten som många har väntat på.

Aftonbladet hänvisar till ett uttalade från Blizzards Josh Mosquiera som tyder på att Diablo 3 kan vara på väg att släppas till konsoller inom en snar framtid.

– Idag försöker vi sätta ihop det bästa konsol-teamet som finns här på Blizzard, sa han. Vi letar efter programmerare, designers och konstnärer som tycker att det vore deras drömjobb att få ta ”Diablo” till konsoler. Tro mig, det är ett drömjobb.

Naknut från levelcap.se fick det stora nöjet att intervjua den ovan nämnde Josh Mosquiera under den pågående Gamescom-mässan i Cologne. Han passade på att fråga om Blizzards planer med den kommande konsollversionen av Diablo 3.

– Det har pratats om en eventuell konsolversion av Diablo III. Är det fortfarande aktuellt?

– För tillfället ligger hela vårat fokus på att få ut spelet på PC. Vi är helt klart intresserade av att släppa spelet till konsol men vi kommer inte påbörja det arbetet förens vi är helt klara med PC versionen och den finns i butik.

Klicka er till levelcap.se för att läsa resten av intervjun.