Jubileum! Diablo 3 fyller ett år!

campers4Det sägs att tiden går snabbt när man har roligt. Ett påstående som stämmer väl in i Diablo 3:s fall. Vi minns alla den 15 maj 2012, det magiska datumet då Diablo 3 äntligen skulle släppas. Vi hade väntat i tolv år och förväntningarna var på topp.

Vi snabbspolar ett åt framåt i tiden och hamnar i en nutid där vi sitter med facit i hand. Releasen skulle visa sig vara allt annat än smärtfri. Servrarna krånglade och svårighetsgraden var omotiverat hög. Diablo 3 var enligt många ett ofärdig spel. Ändå hade de mest hängivna fansen vädjat att spelet skulle släppas nu för att ”patchas” klart senare, vilket också blev fallet. Många av dessa fans skulle snabbt visa sig vara simpla periodare som lämnade skutan till fördel för andra, enligt dem mer tilltalande titlar.

img_2082 img_2073 img_2062 img_2080

Idag, ett år senare, har Diablo 3 tagit ett enormt kliv till att bli den tidlösa klassiker det är ämnat att bli. Vad många verkar ha glömt bort är att Diablo 2 blev det Diablo 2 vi minns först efter otaliga patchar och en expansion. Med detta i åtanke kan vi konstatera att vi går en ljus framtid till mötes.

img_2079 img_2097 fanatiker campers3

För att fira Diablo 3:s ettårsjubileum väljer vi att blicka tillbaka på releasedagen och den då rådande hajpen kring spelet. Det tältades utanför butiker samtidigt som Diablo-forumen världen över kokade av aktivitet. SvenskaDiablo hade också det stora nöjet att besöka Blizzards press-evenemang i en krypa i Stockholm. Vi ser med glädje fram emot nästa hajp-våg som beräknas komma i samband med expansionen av Diablo 3, för att inte glömma hajp-tsunamin som beräknas att skölja in över oss när nästa generations World of… ehm, jag menar Project Titan presenteras för allmänheten.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till våra besökare och dela ut en Book of Cain som tack för det gångna årets äventyr. För att delta i utlottningen vill vi att du berättar hur du spenderade de sista timmarna innan tolvslaget natten då Diablo 3 skulle släppas. Den bästa och mest genomarbetade återberättelsen belönas med ett exemplar av boken.