Diablo 3 flyttar in i Battle.net Appen

launcherInom en snar framtid kommer launchern till Diablo 3 att uppdateras och bytas ut till Blizzards egna universalprogram som smått och gott heter Battle.net App. Om ni inte redan idag använder den behöver ni inte göra något då uppdateringen är automatiskt, men om ni är sugna på att testa så finns den att ladda ner här.

För er som inte vet vad applikationen gör så är det ett samlingsprogram där man har alla sina nyare Blizzardspel samlade på ett och samma ställe, ungefär som Steam.

Man behöver endast logga in en gång och kan sedan starta sina spel och komma till sin karaktärsskärm med ett enkelt knapptryck. En annan smidig funktion är att man kan se vilka vänner som är online utan att själv behöva vara inne i spelen.

En annan positiv sidonotering gällande PTR/Betan är att de kommer öka mängden experience man får från monster samt sänka den totala mängden som behövs för att gå upp en paragonlevel, med andra ord ska det bli lättare att levela paragon i expansionen. Hur stor skillnaden blir återstår dock att se.

I feel it’s also worth mentioning that we’re working on a tuning pass for Paragon leveling experience. In addition to increasing the amount of experience monsters grant when defeated, we’ll also be reducing the amount of experience needed to gain additional Paragon levels.