Diablo 3 beta om en vecka?

Exakt en vecka återstår till det magiska datumet då vi förhoppningsvis får ny information om betan eller kanske t o m ett datum för när den ska börja.

Det har sagts att betan ska pågå i ca 6 månader och med tanke på att Blizzard fortfarande siktar på en release 2011 borde den vara runt hörnet då det snart bara återstår 6 månader av året.

Förväntningarna är stora och ju högre de blir desto hårdare kommer vi att falla om de inte besannas. För alla vet ju hur Blizzard jobbar. Deras motto är att spelet släpps först ”when it’s done”. Ett motto som de aldrig tidigare avvikit ifrån. Med detta i åtanke bör vi kanske inte ta ut något i förskott?

En sak är dock lika säker som att solen går upp i väst. Det är att måndagen den 9:e maj inte kommer att bli som vilken måndag som helst.

Visst är det mycket som tyder på att betan kan utannonseras men det kan också bli en måndag då får vi kastar in den mentala handduken i besvikelse över den uteblivna betainformationen. Eller i bästa fall en måndag där vi får F5-spamma vår mailbox i väntan på det efterlängtade beta-mailet.

Oavsett hur det går kommer så småningom dagen då de lyckligt lottade kommer att kunna logga in på sina battle.net-konton, skapa sig en karaktär och för första gången på 10 år mötas av en helt ny, men ändå bekant värld.

Och då ska vi inte ens tala om release-dagen då förhållanden kommer att krascha, äktenskap att haverera, jobb att misskötas, betyg att sjunka och den eviga jakten på bättre items att börja. Men det är det värt. Eller hur?