De nordiska SC2-mästarna är krönta

nordic-nationalsI helgen spelades de nordiska landsmästerskapen i Starcraft II. Och vilka otroliga finaler det blev! 

Det hela började med finalerna i de Norska mästerskapen där den relativt okända och 16 år gamla spelaren Noticimus kom från lower bracket och skulle möta Seriously. Det var inte många som trodde på 16 åringen men han lyckades knipa 4 kartor i rad och vinna den norska finalen. Det här var nog en av höjdpunkterna på kvällen då en så pass ung spelare som slog ifrån underläge lyckades vinna. Noticimus fick gå hem med 3000 dollar och en plats i europafinalen som går av stapeln i Globen i september.

globenNäst upp hade vi de Danska finalerna där BabyKnight spelade mot BlackCidy. Här vann BlackCidy som kom ifrån lowerbracket en bra karta men BabyKnight lyckades knipa två kartor och eftersom att han kom ifrån upper bracket så räckte det för en seger. Även BabyKnight blev 3000 dollar rikare och kommer representera Danmark på europa mästerskapen.

sc2-nordic-nationasNu var det Finlands tur och vilken spännande final de båda spelarna bjöd på. Naama som kom ifrån upper bracket spelade mot elfi. elfi vann den första bäst av 3 rundan med 2 – 0 och man kunde se hur nervositeten började kicka i för Naama. I den andra best av tre rundan tog de båda spelarna varsin karta och på den avgöraden och sista kartan lyckades Naama knipa första platsen. Grattis till 3000 dollar och en final plats i europa mästerskapen Naama.

sc2-nordic-nationas-2Och nu kom vi till kvällen höjdpunkt, de svenska finalerna. Det hela började med att vi fick se nykomlingen SortOf spela mot SaSe i lower bracket och SortOf lyckades knipa åt sig den vinsten. Nu skulle han möta NaNiwa och slåss om finalplatsen i lower bracket. Innan det spelade den svenska favoriten ThorZaIN mot Seiplo och lyckades knipa åt sig final platsen i de Svenska finalerna. Efter detta hände något oväntat. SortOf red på en våg av framgång och lyckades först slå ut den antagligen största svenska favoriten NaNiva med 2-0 (detta betyder att NaNiva inte kvalificerar sig till Europa mästerskapen) och sedan vinna mot Seiplo med 2-0 för att slutligen hamna i final mot ThorZaIN.

sortofNu hade SortOf en uppförsbacke att ta sig över när han var tvungen att besegra ThorZaIN i två bäst av 3 omgångar. Den första omgången lyckades han vinna med en avgörande match på sista kartan och nu var det bara en omgång kvar. Båda spelarna plockade en karta var och det avgjordes på sista kartan. Efter en otroligt lång match som gick fram och tillbaka så lyckade ThorZaIN ta sig igenom SortOfs försvar och vinna den sissta och avgörande kartan. Båda gjorde ett otroligt bra jobb och både ThorZaIN, SortOf och Seiplo har kvalificerat sig till Europa finalen.

thorzain_0Alla spelare presterade otroligt bra och det var otroligt roligt att se nya spelare som SortOf och Noticimus göra så otroligt bra ifrån sig mot de regerande proffsen. Nu får vi alla spänt vänta på att de Europeiska mästerskapen kickar igång och vi får hoppas och heja på alla våra bra svänska spelare.