BlizzCon 2013 – Allt du behöver veta

blizzcon_logoBlizzCon 2013 är igång! Följ med SvenskaDiablo på två dagars fullspäckad Blizzard-action. Sidan uppdateras löpande med de senaste nyheterna från mässan. Vi rapporterar främst kring Diablo men även större nyheter för övriga Blizzard-spel.

Den andra och sista dagen på BlizzCon 2013 bjöd på två Diablo-paneler:

Vi har även uppdaterat galleriet (längre ner i texten) med bilder från panelerna.

Innan vi börjar. Josh Mosquiera har tillkännagett att Blizzard inte har några planer på att implemetera PvP vid lanseringen av Reaper of Souls.

adventure-mode   blizzcon_reaper_of_souls_8Adventure Mode: Ett helt nytt spelläge (förutom kampanj-läget) som låser upp hela spelet och låter dig spela ”hur du vill”. I äventyrsläget kan du till exempel utforska slumpmässigt designade grottor (Nephalem Rifts) och ge dig ut på prisjakt i så kallade bounties. Läs mer om dessa i Blizzards artikel på ämnet.

blizzcon_reaper_of_souls_11Waypoints: Det nya Waypoint-interfacet erbjuder förutom en ny och överskådlig vy över potentiella resmål även möjligheten att resa mellan de olika akterna utan att behöva starta ett nytt spel. Ett välkommet inslag som länge efterfrågats bland spelarna.

blizzcon_reaper_of_souls_4Bounties: En av nyheterna i Adventure Mode är det nya Bounty-systemet. Spelet ger dig ett uppdrag och det är din uppgift slutföra det. Om du lyckas blir du rikligt belönad med både guld och erfarenhetspoäng (XP) och Rift Keys till Nephalem Rifts. Det finns i dagsläget fyra olika typer av bounties:

  1. Döda en boss
  2. Göra ett event
  3. Döda ett unikt monster
  4. Rensa en grotta

blizzcon_reaper_of_souls_9Nephalem Rifts: Särskilda grottor där både layout och fiendekomposition slumpas totalt från gång till gång. Målet i en Nephalem Rift är att döda fiender till dess att grottans slutboss uppenbarar sig. Nephalem Rifts aktiveras via Nephalem Obelisks, som står utplacerade i samtliga akters huvudstäder. I dessa Rifts kan du hitta extrema buffar i form av ”shrines” som t.ex låter dig one-shotta fiender.

blizzcon_reaper_of_souls_7Paragon 2.0: I det nya paragon-systemet blir Paragon Levels kontoomfattande och har inte längre något tak. Dina Paragon Levels adderas ihop till en klumpsumma som i sin tur omvandlas till attributpoäng som kan spenderas på dina karaktärer för att göra dem ännu mer unika.

blizzcon_reaper_of_souls_12Klaner: Redan inför Diablo 2: Lord of Destruction talades det om en inbyggd klanfunktion. Först nu, drygt 10 år senare, är den här! Det nya klansystemet kommer bland annat att erbjuda möjligheten att skapa klaner med klaninformation, nyheter, klanchatt, ranker och framför allt en visuell medlemslista där karaktärerna presenteras på samma sätt som i Battle.net-lobbyn för Diablo 2.

blizzcon_reaper_of_souls_2blizzcon_reaper_of_souls_3blizzcon_reaper_of_souls_6Artisan: The Mystic: Mystikern som togs bort inför Diablo 3 gör nu alltså comeback. Mystikern funktion är att bland annat ändra utseendet på din utrustning till den modell som du föredrar (transmogrification) men också förädla stats och egenskaper (enchant) på dina föremål.


Spana även in Blizzards samlingstråd över relevant information från mässan.

Blogs & Panel Recaps

Interviews & Hands-On Reviews

Videos

Photos & Screenshots

Största nyheter under invigningsceremonin är tillkännagivandet av den kommande World of Warcraft-expansionen ”Warlords of Draenor” samt den överraskande nyheten om att HearthStone kommer att släppas till såväl iPhones som Android-enheter. HearthStone går in i öppen beta i december. Du kan redan idag anmäla ditt intresse för Heroes of the Storm-betan.

Hur följer jag de senaste nyheterna från BlizzCon?

livestreamsVissa av aktiviteterna, så som öppningsceremonin och de olika turneringarna, kommer att sändas gratis via Blizzards Livestream. virtualticketFör att få tillträde till hela evenemanget i HD-kvalitet (schema nedan) köper du en Virtual Ticket för 260kr.

blizzcon2013_schema