Diablo 3 beta tidigast efter 2:e augusti

Diablo Incgamers rapporterar om den kinesiska sajten diablo3.cc som ännu en gång kommer att flygas över till Blizzards högkvarter. Den här gången för att provspela spelet och genomföra intervjuer med utvecklarna.

Det stora utropstecknet inför besöket är offentliggörandet av en ny Battle.net-funktion. Såhär skriver de själva på sin hemsida:

Den 26 juli 2011 kommer vi att besöka Blizzards amerikanska högkvarter för ett Diablo 3 speltest. Under besöket kommer Diablo 3-teamet tillåta oss att spela en ny demoversion av spelet. De kommer också exklusivt avslöja en ny Battle.net-funktion.

Vi kommer också att genomföra intervjuer med utvecklarna och få spela demot. Evenemanget äger rum 26 juli-27 men alla deltagare kommer att vara bundna av ett NDA till den 2 augusti då vi kommer att kunna avslöja den nya informationen.

Blizzard har tidigare sagt att alla nya funktioner kommer att offentliggöras innan betan. Därför kan man dra den enkla slutsatsen att betan kommer att börja någon gång efter den 2:e augusti. Samtidigt bekräftar Blizzards COO Paul Sams i en artikel att de fortfarande siktar på en release 2011.

Eftersom företaget firar sitt 20-årsjubileum i år är målet är att släppa Diablo 3 under året, sade Sams.

Med Diablo 3 planerat att lanseras i år, kommer vi på att testa spelet under det tredje kvartalet, sade Sams. Han tillade dock att releasen kan bli fördröjd om även de minsta av problem upptäcks.