Battle.net i Diablo 3

Vad vore ett spel som Diablo 3 utan en självklar mötesplats som battle.net?

Precis som i StarCraft 2 kommer battle.net att erbjuda en rad fundamentala funktioner som chattkanaler, friendslists och möjligheten att kunna chatta med vänner som spelar andra Blizzardspel. En revolutionerande nyhet för Diablo 3 är avsaknaden av offline-läge. För att motverka fusk och duplicering av föremål kommer det att krävas en internetanslutning för att spela Diablo 3 även i single player. Till skillnad från Diablo 2 kommer dina karaktärer aldrig att raderas oavsett hur länge du har varit inaktiv. Maxgränsen är 10 karaktärer per konto.

a aa aaa ah6

Auktionshuset kommer enbart kunna nås via  battle.net interface, dvs inte direkt från ett pågående spel. Battle.net kommer även bjuda på följande funktioner:

  • Public game find – en funktion som tillåter dig att joina publika spel
  • PvP match-making – ett system som automatiskt matchar dig mot spelare på samma nivå som du
  • Quick join friends – genom att klicka på dina vänners namn kan du skicka en förfrågan om att få joina deras spel
  • Dynamisk co-op – tillåter dig att ändra inställningar för pågående spel så som hur många som får joina spelet mm.

start1 start2 start3 start4

Det nyintroducerade banner-systemet är ett sätt att visa upp dina achievements på. Bannern kommer bl.a visa vilken svårighetsgrad du har klarat, om du spelar HC osv. Ett praktiskt exempel på hur bannen kommer att fungera in-game är att när en spelare joinar ditt spel så kan han lätt teleportera sig till dig genom att klicka på din banner i stan. Mer om battle.net finns att se i videoklippet nedan.