Auktionshus i Diablo 3

Tillhör du skaran som tycker du om att spela Diablo? Tillhör du kanske skaran som kommer att spela ohälsosamt mycket Diablo 3? Har du någonsin velat livnära dig på din hobby? Med Diablo 3 är det inte längre en fantasi utan en möjlighet!

En av de stora överraskningarna från gårdagens media-event (läs en sammanfattning av nyheterna här) är naturligtvis auktionshusen. Auktionshus i sig är ingen överraskning men det som är gör att många höjer på ögonbrynen är följande. Det kommer nämligen att finnas två typer av auktionshus:

  1. Ett auktionshus där all handel kommer att ske med guld
  2. Ett auktionshus där all handel kommer att ske med riktiga pengar

Systemet är revolutionerande för Blizzard som påstår att implementeringen dels beror på att fansen har krävt det. Hade inte Blizzard utvecklat systemet för handel med riktiga pengar hade de velat förlitat sig på tredjeparts-sidor som exempelvis d2jsp.org. Ytterligare en orsak bakom implementeringen är att man försöker slå ut guld- och item-farmare. Nu kan alla som vill tjäna sina egna pengar istället.

ah1 ah1 ah1 ah1

De båda auktionshusen nås via battle.net-interfacet. En avgift kommer att tas ut för varje auktion som läggs upp och för varje föremål som säljs. Avgiften är densamma oavsett om du säljer ett föremål för 1 Euro eller 200 Euros. Kort sagt kommer auktionshuset i Diablo 3 vara en blandning av auktionshuset i WoW och verklighetens auktionshus som t.ex tradera och ebay.

ah1 ah1

Auktionshusen kommer inte finnas tillgängliga för HC-karaktärer av den enkla anledningen att ens investerade kapital helt enkelt kan dö. Hur kul är det att förlora investerade pengar pga dålig uppkoppling?

Alla handel på auktionshuset kommer att ske anonymt. Har du ytterligare frågor? Klicka här för att komma till Blizzards officiella FAQ för auktionshus, Diablofans detaljerade analys eller titta på Force pedagogiska video nedanför.