Allt du behöver veta om Reaper of Souls

Äen om de mest inbitna djävulsdyrkarna har stenkoll på detaljerna kommer här en sammanfattning av Diablo 3-expansionen Reaper of Souls.

Act 5 och Crusader

En ny akt finns i expansionen där ens karaktär besöker Westmarch. Detta ställe är mycket och ger en kusligare Diablo-feeling än tidigare. Den ny klassen Crusader är en mid range klass med flail och sköld, väldigt likt Paladinen från Diablo 2.

blizzcon_reaper_of_souls_8Adventure Mode: Ett helt nytt spelläge (förutom kampanj-läget) som låser upp hela spelet och låter dig spela ”hur du vill”. I äventyrsläget kan du till exempel utforska slumpmässigt designade grottor (Nephalem Rifts) och ge dig ut på prisjakt i så kallade bounties. Läs mer om dessa i Blizzards artikel på ämnet.

blizzcon_reaper_of_souls_11Waypoints: Det nya Waypoint-interfacet erbjuder förutom en ny och överskådlig vy över potentiella resmål även möjligheten att resa mellan de olika akterna utan att behöva starta ett nytt spel. Ett välkommet inslag som länge efterfrågats bland spelarna.

blizzcon_reaper_of_souls_4Bounties: Spelet ger dig ett uppdrag och det är din uppgift slutföra det. Om du lyckas blir du rikligt belönad med både guld, erfarenhetspoäng (XP) och Rift Keys till Nephalem Rifts. En bonty kan bland annat gå ut på att döda en boss, göra ett event eller rensa en grotta.

blizzcon_reaper_of_souls_9Nephalem Rifts: Särskilda grottor där både layout och fiendekomposition slumpas totalt från gång till gång. Målet i en Nephalem Rift är att döda fiender till dess att grottans slutboss uppenbarar sig. Nephalem Rifts aktiveras via Nephalem Obelisks, som står utplacerade i samtliga akters huvudstäder. I dessa Rifts kan du hitta extrema buffar i form av ”shrines” som t.ex låter dig one-shotta fiender.

blizzcon_reaper_of_souls_7Paragon 2.0: I det nya paragon-systemet blir Paragon Levels kontoomfattande och har inte längre något tak. Dina Paragon Levels adderas ihop till en klumpsumma som i sin tur omvandlas till attributpoäng som kan spenderas på dina karaktärer för att göra dem ännu mer unika.

blizzcon_reaper_of_souls_12Klaner: Redan inför Diablo 2: Lord of Destruction talades det om en inbyggd klanfunktion. Först nu, drygt 10 år senare, är den här! Det nya klansystemet erbjuder bland annat möjligheten att skapa klaner med klaninformation, nyheter, klanchatt, ranker och en visuell medlemslista där karaktärerna presenteras på samma sätt som i Battle.net-lobbyn för Diablo 2.

blizzcon_reaper_of_souls_2The Mystic: Mystikern som togs bort inför Diablo 3 gör nu alltså comeback. Mystikerns funktion är att ändra utseendet på din utrustning till den modell som du föredrar (transmogrification) men också förädla stats och egenskaper (enchant) på dina föremål.

blizzcon_reaper_of_souls_3Enchanting: Ändra egenskaperna (attributen) på dina föremål. Är man inte nöjd med sitt föremåls framslumpade attribut kan man alltid gå tillbaka till det man hade från början. När man väl bestämmer sig för att behålla sitt nya attribut blir föremålet bundet till ens konto och kan ej bytas med andra spelare. Enchanting kräver material och kostar guld när det används.

blizzcon_reaper_of_souls_6Transmogrification: Ändrar utseendet (modellen) på dina föremål. Utseendet för gula föremål (rares) låses upp när du levlar din Mystic, medan legendaries måste hittas och identifieras för att låsas upp. Transmogrification kostar enbart guld att ändra.