Får alla som vill spela Diablo 3 betan?

Våra polska kollegor på diablo3.net.pl har publicerat följande information baserad på de gångna dagarnas media-event från vilken information om den kommande Diablo 3 betan sakteligen har börjat läcka ut.

Flux från diablo.incgamers.com delar med sig av viss information med hänvisning till betan av Diablo 3. Idag publicerades ett foto taget under presskonferens hos Blizzard Entertainment. Vissa menar att fotot är fejk och hävdar att bilden visar kinesisk text (men var?). Fotot är autentiskt, vilket bekräftas av Flux. Som det visar sig är Diablo 3-betan mycket kort och avslutas genom att dödandet av kungen Leoric. Det är värt att notera att detta inte är slutet på den första akten. Betan kommer inte fokusera på balansering av de fem klasserna utan är sarare en teknisk demo som ger utvecklarna möjlighet att kontrollera den tekniska sidan av spelet och eliminera buggar, förhindra krascher, öka stabilitet av servrar osv…

För att åstadkomma detta behövs ett stort antal testare som är online på battle.net (Flux nämner antalet 20.000). Betan innehåller inte särskilt mycket content vilket innebär att testet inte kommer att pågå särskilt länge. Kanske blir det ca 3 månader, enligt Flux. Precis som i betan för StarCraft 2 kommer fansen att kunna bjuda in sina vänner för att testa spelet tillsammans. Antalet betatestare kommer från början vara relativt litet, men kommer att växa avsevärt ju längre betatestingen fortskrider. 

En avslutande viktig nyhet är att den slutgiltiga versionen av spelet kommer ut mycket tidigare än vi väntat och att nästan alla som vill spela betan kommer att få göra det.

Det är viktigt att påpeka att Incgamers inte var inbjudna till media-eventet då de tidigare hamnat på fel fot med Blizzard PR-avdelning. Trots det har de kommit över den nya informationen, som förväntas skapa både stor glädje och stor besvikelse, via andra europeiska spelsidor som närvarade på eventet.

Mer om detta diskuteras i den 26:e delen av Incgamers Diablopodcast där vi också får reda på att informationen släpps på måndag kommer att vara överväldigande i kvantitet. Vi har med andra ord mycket att se fram emot!