Aftonbladets djupdykning i Diablo 3

ab_0En gång i halvåret vaknar reportrarna på Aftonbladet till liv för att rapportera om Diablo 3. Om det beror på begränsade resurser eller bristande intresse för PC-marknaden är omöjligt att säga. Den här gången skriver de att Diablo 3 kan komma att försenas igen. Även Jay Wilsons tidigare uttalanden citeras:

– Alltmedan vi jobbat på Diablo III så har vi fått skit för att vi har ändrat på saker och ting för mycket, att spelet är bra som det är och att vi bara borde släppa det, skriver Wilson. Jag tycker att det är ett okej argument, men också att det inte stämmer. Vårt jobb är inte bara att släppa ett spel, det är att släppa nästa ”Diablo”-spel. Ingen kommer att minnas om spelet är försenat, bara om det är fantastiskt. Vi litar på vår förmåga att kunna släppa ett fantastiskt spel, men vi är inte riktigt där än.

Vidare menar Jay Wilson att man inte nöjer sig med något annat än det bästa.

– Vi vill att ”Diablo III” ska vara det bästa spelet det kan vara när det släpps. För att lyckas med det så kommer vi att fortsätta jobba på designlösningar som vi haft på plats länge nu, göra ändringar i system som du har spenderat en hel del tid med att teoretisera kring, och ta bort features som du kanske har kommit att betrakta som upplevelsens kärna. Vår förhoppning är att ”Diablo III” inte bara kommer leva upp till förväntningarna, utan kommer fortsätta att göra det ett årtionde efter att det släppts.

Aftonbladets tidigare artiklar om Diablo 3 hittas här, här, och här.