SvenskaDiablo.se - Officiell Diablo Fansite sedan 1998

Allt du behöver veta om Patch 2.0.1

patch201Patch 2.0.1 är nu live på de Europeiska servrarna. Fullständig lista över innehållet i patchen (patch notes) hittas här.

Med mindre än en månad kvar till den första Diablo 3-expansionen Reaper of Souls tar vi på Svenska Diablo en titt på dess helhet och sammanfattar vad som komma skall. Innan releasen av Reaper of Souls uppdateras Diablo 3 till version 2.0.1. Denna patch ändrar stora delar av spelet grundfunktioner. Alla får tillgång till innehållet i patchen, även de som inte köper Reaper of Souls.

Nyhetena i Patch 2.0.1

blizzcon_reaper_of_souls_7Paragon 2.0I det nya paragon-systemet blir Paragon Levels kontoomfattande och har inte längre något tak. Dina Paragon Levels adderas ihop till en klumpsumma som i sin tur omvandlas till attributpoäng som kan spenderas på dina karaktärer för att göra dem ännu mer unika. Oavsett om man har fem level 60 och två level 1 karaktärer kommer alla att ha samma Paragon Level. Vid varje Paragon Level får man ett poäng att sätta ut i en av fyra olika kategorier, vars underkategorier innehåller olika stats att välja mellan.

blizzcon_reaper_of_souls_12Klaner & Communitys: Redan inför Diablo 2: Lord of Destruction talades det om en inbyggd klanfunktion. Först nu, drygt 10 år senare, är den äntligen här! Det nya klansystemet erbjuder bland annat möjligheten att skapa klaner med klaninformation, nyheter, klanchatt, ranker och framför allt en visuell medlemslista där karaktärerna presenteras på samma sätt som i Battle.net-lobbyn för Diablo 2. En klan kan innehålla upp till 120 personer. Communities har inget medlemstak och fungerar mer som en chattkanal och innehåller överlag färre funktioner än klaner.

SvenskaDiablos klan och community hittas in-game genom en sökning på ”SvenskaDiablo”. Läs mer om vår klan här.

Loot 2.0

  • All loot har ändrats drastiskt. Mindre och tightare värden (75-100 istället för 1-100). Smart Loot känner av vilken klass du spelar och genererar respektive stats. Färre men bättre föremål kommer att droppas. Många Legendaries och Set-föremål har fått unika förmågor som helt ändrar din spelstil. Legendaries och Set-föremål har även blivit konto-bundna och kan endast bytas med spelare inom gruppen, upp till 120 minuter efter att de har hittats.

Svårighetsgrad

  • Monster Power är bortplockat och ersatt med svårighetsgraden Torment 1-6, som låses upp vid level 60. Ju högre Torment desto mer XP, magic findchans på legendaries m.m. men även svårare monster med mer hälsa.

Skills

  • Stora ändringar kring nuvarande skills vilket resulterar i bland annat WW Barb och Archon Wiz inte fungerar på samma sätt längre. Många runor har blivit uppdaterade med elemental skada. Risken att ens gamla build inte fungerar längre är relativt stor.