SvenskaDiablo.se - Officiell Diablo Fansite sedan 1998

Diablo krossad under en ängels fötter

imperius-figurSom vi skrev tidigare i veckan så är skaparen bakom Diablodräkten, Joshua Smith i full gång med att skapa en kollektion av små hartsfigurer med inspiration från Diablo 3.

Den första figuren i samlingen som har blivit målad är ärkeängeln Imperius, som här kan ses krossa Diablo under sina fötter. Den som vill se figuren i hög upplösning kan besöka Joshuas blogg.

Ärkeängeln som har hjälpt oss tidigare och som vi känner igen från Diablo 2 är Tyrael, rättvisans ärkeängel. Imperius är tapperhetens ärkeängel och har en något mer aggressiv personlighet än Tyrael och de andra änglarna i Angiris Council. Han bär inte bara på ett brinnande hat mot demoner utan ser även människosläktet som en styggelse. Nog ser han lite arg ut alltid.

I den nästan outhärdliga väntan på att Diablo 3 ska bli färdigt kan den som är intresserad av historian bakom kriget mellan demonerna och änglarna läsa The sin war-triologin samt fördjupa sig ytterligare i den nyutgivna Book of Cain.