Mer info om nya spelsystem 29 februari

Blizzard meddelar datumet för nästa campfire chat där vi får en första titt och mer detaljer för Diablo IV:s kommande spelsystem Gauntlet och Trials. Tiden och datumet för sändningen är torsdagen 29 februari kl 20:00 svensk tid.

Av artikeln framgår att de nya aktiviteterna kommer att släppas under den pågående och högst aktuella tredje säsongen (Season of Construct) av Diablo 4. Blizzards livesändning kommer även att gästas av streamern AnnacakeLive som kommer till studion för att kommentera och provspela det nya innehållet.

I vanlig ordning obligatorisk närvaro för samtliga fans av Diablo!

Diablo IV – Säsonger och Battle Pass

Blizzards senaste uppdatering från utvecklarna av Diablo IV handlar om vad spelare kan förvänta sig av Diablo IV efter spelets lansering.

  • Nivåtaket för Server Slam-helgen är 20.
  • Diablo IV kommer att ha fyra säsonger per år och varje säsong har ett tydligt tema.
  • Säsonger innehåller säsongspecifika uppdrag som inte utökar berättelsen i Diablo IV-kampanjen; det innehållet sparas för expansioner.
  • Efter att ha slutfört kampanjen får nya karaktärer möjlighet att hoppa över kampanjen, även under säsonger.
  • När Mounts är upplåsta blir de permanent tillgängliga för alla karaktärer och nivåer.
  • Diablo IV kommer inte att ha en leaderboard under säsong 1 och säsong 2.

För mer detaljer kan du se Rhykkers 20 minuter långa sammanfattning eller klicka dig till direkt till Blizzards inspelning av livestreamen.

Ännu en öppen beta helg 12–14 maj

Blizzard avslöjade en överraskning under helgens Diablo IV-stream. Ytterligare ett betatest kommer att hållas i maj, bara tre veckor innan releasen den 6 juni (2 juni för dem som förbeställt Ultimate eller Deluxe Edition).

Betatestet, som kallas ”server slam”, pågår från fredag kl. 21 till söndag kl. 12 den 12–14 maj på alla plattformar. Betan har samma upplägg som den öppna betan i mars, där spelare kunde spela prologen med samtliga fem klasser och hela första akten i zonen Fractured Peaks.

Spelare som når level 20 och besegrar world-bossen Ashava får en vargvalpstrofé och en unik spelartitel vid lanseringen. Alla spelare börjar från noll i detta test och ingenting från betan följer med till fullversionen.

Du kan läsa mer om detaljerna i Blizzards artikel om server slam-betan.

Kraftig rabatt på Diablo II: Resurrected

Blizzards webbutik har just nu ett fantastiskt erbjudande på Diablo II: Resurrected, den remastrade versionen av Diablo II. Spelet är tillfälligt nedsatt i pris och kan köpas för drygt 130 kr via Blizzards webbutik på battle.net.

Diablo II: Resurrected inkluderar allt innehåll från det ursprungliga spelet samt förbättrad grafik och nya funktioner som Terror Zones och nya runord.

Med rea-erbjudandet är det en perfekt tid för otåliga fans av Diablo IV att uppleva det klassiska Diablo II på ett nytt och förbättrat sätt.

Du kan såklart diskutera allt som rör Diablo II på SvenskaDiablos Discord-server.

Diablo IV-betan tillgänglig 17–19 mars

Under helgen tillkännagav Blizzard att betan till Diablo IV blir tillgänglig 17–19 mars för alla som förbeställt spelet. Helgen därpå (24–26 mars) öppnas betan upp för samtliga utan krav på förbeställning.

Betan omfattar prologen samt den första akten av spelet. Max lvl för betan är satt till 25. Nästa ”developer live stream” sänds den 28 februari och fokuserar ytterligare på betan av Diablo IV.

Är du hypad inför releasen av Diablo IV som släpps den 6 juni 2023? Klicka här för att kolla in SvenskaDiablos forum och Discord-server.

Blizzards första livestream om Diablo IV

Blizzard ändrar formatet för sina kvartalsuppdateringar från bloggar till livestreams på Twitch och YouTube.

Först ut i det nya format är Diablo IV:s Joe Shely och Joseph Piepiora som ger oss ytterligare inblick i utvecklingen av Diablo IV och pratar mer om de olika versionerna av Diablo IV kan förbeställas. Det snackas även en del om historien bakom Lilith och ängeln Inarius samt det nya Codex of Power-systemet.

Den som inte orkar titta igenom den ca 1 timme långa streamen kan titta på Rhykkers sammanfattning av de viktigaste nyheterna som framkom.

Diablo IV får ett lanseringsdatum – släpps den 6 juni 2023

Nu är det bekräftat! Diablo IV släpps den 6 juni 2023.

Ett datum som enligt interna källor till Washington Posts är en kraftig försening och en alldeles för tajt deadline för att hinna uppnå det som vi tidigare refererat till som hög Blizzard-standard.

Diablo IV släpps i tre olika utgåvor samt en fristående samlarutgåva där själva spelet inte ingår. Den som förbeställer spelet får tillgång till den öppna betan.

I samband med tillkännagivandet bjuds vi såklart på ännu en episk filmsekvens som skvallrar om vad som komma skall. Mer information om spelet och detaljer kopplade till dess lansering finns i en artikel hos Blizzard.

Du vet väl att du kan diskutera Diablo IV och övriga Diablo-spel på SvenskaDiablos Discord-server?

Mer om klasser och dina valmöjligheter i Diablo IV

Hör Diablo IV:s Game Dicector Joe Shely och General Manager Rod Fergusson berätta för IGN hur klassernas unika identitet och förmågor ska ge spelarna mer valfrihet utan att addera onödig komplexitet.

Man pratar om att Diablo IV inte ska bli ett spel som är så pass komplext att man måste förlita sig på andras förmåga att teoretisera kring hur man bygger en build, som till exempel i spel som Path of Exile där man vanligtvis följer en fördefinierad build som någon annan räknat ut ska fungera.

Andra ämnen som berörs är bland annat färdighetsträdets utveckling och möjligheten att söka i Paragon Boards för att snabbare hitta noder som främjar en viss typ av build.

Endgame och monetisering av Diablo IV

Nytt kvartal innebär ny kvartalsuppdatering från utvecklingen av Diablo IV. Den här gånger berättar Blizzard mer om hur Diablo IV ska hållas vid liv efter lansering. Man talar om att spelet, i likhet med de flesta spel som släpps idag, ska hållas relevant och aktuellt enligt en ”spel som tjänst”-modell.

För att detta ska vara möjligt krävs det såklart ett robust endgame. Några av ämnena som berörs när det kommer till aktiviteter knutna till endgame är bland annat Paragon Boards, säsonger, Season Journey, säsongspass, monetisering, butik samt liveevent.

Tror du att det räcker för att hålla Diablo IV i framkant och relevant gentemot konkurrerande titlar som till exempel Path of Exile 2? Välkommen in till vår Discord för att diskutera.

Kvartalsuppdatering – Necromancer ny klass i Diablo IV

Under Xbox-galan släpptes den inte allt för oväntade bomben att Necromancer sluter sig till skaran av spelbara karaktärer i Diablo IV. Samtidigt bekräftade man att Diablo IV släpps första halvåret 2023.

Alla klasser i Diablo IV kommer som bekant att ha en unik färdighet som är klasspecifik. Necromancers särskilda klassfärdighet heter Book of the Dead och ger dig möjlighet att omvandla fallna monster till skelett eller golemar.

Allt detta och mycket mer framgår i Blizzards kvartalsuppdatering för juni månad.

Kvartalsuppdatering – Miljöer och områden i Diablo IV

I den första av årets kvartalsuppdateringar för Diablo IV ges vi en inblick i hur grafikerna och miljöbyggarna på Blizzard har byggt Sanctuary.

Vi ges en närmare titt på områden som Orbei Monastery, Scosglen Coast, Kyovashad, Wretched Caves och Flooded Depths.

The Ancients blir svensk server i Diablo: Immortal

Vårt efterlängtade Diablo: Immortal släpps som bekant till PC och mobila enheter på torsdag den 2 juni. Inför lanseringen har Blizzard släppt en lista på tillgängliga servrar.

Ambitionen för SvenskaDiablo.se har alltid varit att skapa en hemvist för svenska Diablo-spelare. Att en sådan ska finnas i Diablo: Immortal är inget undantag.

Därför har vi tillsammans med ett gäng FZ.se-medlemmar försökt koordinera och utsett The Ancients till inofficiell svenskserver.

Värt att tänka på i Diablo: Immortal är att man endast kan spela med spelare på samma server. Enligt ett uttalande från Community Manager Pez Radar kan man inledningsvis inte heller att kunna byta server. Tänk därför efter en extra gång innan du väljer var och med vilka du vill spela.

Avslutningsvis hoppas vi även att termen swedish diablo immortal server ska hjälpa fler vilsna svenskar att hitta hem. Vi ses i Sanctuary!

Microsoft köper Activision Blizzard

Under tisdagen tillkännagavs att Microsoft köper upp Activision Blizzard för den svindlande summan av 623 miljarder kronor.

Affären är Microsofts största någonsin och gör dem till världens tredje största spelstudio efter Tencent och Sony.

Enligt pressmeddelandet framgår också att man ämnar göra samtliga av Activision Blizzards spel tillgängliga via Game Pass till Xbox och PC.

Vad exakt det innebär återstår att se. Hur tror du att titlar som Diablo IV och World of Warcraft kommer att påverkas av detta? Diskutera på SvenskaDiablos discord-server.

Diablo IV: Kvartalsuppdatering december 2021

Lagom till jul levererar Blizzards tomteverkstad ytterligare en kvartalsuppdatering från utvecklingen av Diablo IV.

Den här gången handlar det om legendariska krafter hos föremål, specialeffekter för karaktärer och förmågor och sist men inte minst en förhandstitt på det nya Paragon-systemet.

Diablo II: Resurrected Early Access och öppen beta

Diablo II: Resurrected släpps som tidigare rapporterat torsdagen den 23 september.

Men redan helgen 13–16 augusti kan den som har förköpt spelet smita före i kön och provsmaka monsterslakten i Early Access-betan. Övriga får vänta på den öppna betafasen som äger rum 20–23 augusti.

Tills dess njuter vi av en sida-vid-sida jämförelse av filmsekvenserna för Akt I och Akt II, dels originalet och de remastrade nyutgåvorna.

Diablo IV: Kvartalsuppdatering juni 2021

Den femte kvartalsuppdateringen från utvecklingen av Diablo IV fokuserar på den konstnärliga och stilistiska aspekten av spelet. Vi får bland annat reda på mer om:

  • Fördjupade möjligheter till karaktärsanpassning.
  • Tankegångar bakom skapandeprocessen av monster.
  • Utmaningar med realistisk ljussättning.
  • Detaljer och presentation av rustningar.
  • Historieberättande via sekvenser renderade direkt i Diablo IV-spelmotorn.

Det mesta demonstreras även via exempel i bild eller video. Några snabba punkter är:

  • As at this point the work is a very good representation of what you will see when the game is in your hands.
  • Players will customize the look of their character here in our exciting new Wardrobe system (Lair scene) that allows you to mix and match hundreds of armor components unique to your class, alongside custom color palettes to create the class fantasy that best represents your character.
  • You will be able to change the face of your character, the hairstyle, the facial hair (beards and eyebrows), and add jewelry (nose piercing or earrings), makeup, and body markings such as tattoos or body paint. You will also be able to change the color values of your character’s skin, eyes, hair/facial hair, and body markings.
  • Our dye system allows you to change the color palette of your armor pieces, such as changing silver to gold or replacing a white cloth for a black cloth, etc. Each part of the armor can be dyed, including the helmet, chest, gloves, legs, and boots.
  • Most of our story cutscenes will be rendered in our engine using the game models. In previous Diablo games, the high fidelity cinematic story moments were all pre-rendered. The Rogue Announce trailer was created entirely in our game engine.

Diablo II: Resurrected släpps den 23 september

I helgen släppte Blizzard en trailer med tillhörande lanseringsdatum för Diablo II: Resurrected. Den mycket efterlängtade remastern släpps lagom till hösten, närmare bestämt den 23 september.

Grundling genomgång av Diablo: Immortal

Rhykker har spelat in en 1,5h lång video i vilken han grundligt går igenom innehållet i nuvarande version av Diablo: Immortal. Han pratar bland annat om:

  • Spelet erbjuder flertalet olika endgame-system och gör att spelet känns överlag djupare än Diablo 3.
  • Flertalet av dessa system önskar han fanns i Diablo 3 eller kommer till Diablo 4.
  • PvP verkar lovande såvida såvida man jobbar vidare med balanseringen och fler spelare släpps in på servrarna.
  • Rhykker menar att han (efter hundratals timmar av speltid) fortfarande kan spela 3h om dagen i utan att bli uttråkad.

Teknisk alfa för Diablo II: Resurrected

Under årets BlizzCon avtäcktes som bekant Diablo II: Resurrected; en högst efterlängtad och minst sagt högupplöst remaster av Diablo II.

Spelet är planerat att släppas under 2021 men redan i helgen (9–12 april) genomförs en teknisk alfa med fokus på enspelarläget, tre klasser och de två första akterna.

Utvalda streamers och nyckelpersoner inom communityn har fått tillgång till spelet och livestreamar nu sina äventyr på Twitch.

Forumet stänger ner – vi hörs på Discord!

Mycket har hänt sedan vår sajt och forumet såg dagens ljus för snart 10 år sedan.

Under det gånga decenniet har vi tillsammans med er lyckats skapa 1134 nyhetsinlägg, 65 447 foruminlägg och attrahera 2 842 medlemmar.

För detta är vi glada och enormt tacksamma. Det har varit roligt att diskutera och vädra åsikter kring allt som har med Diablo och Blizzard att göra.

Men…

Att hålla ett forum uppe kräver tid, pengar och teknisk utvecklarvilja. På grund av detta har vi bestämt oss för att stänga ner forumet och flytta till Discord; en plattform bättre lämpad för interaktion mellan communitymedlemmar.

Huruvida nedstängningen av forumet blir permanent återstår att se. Själva webbplatsen förblir naturligtvis orörd och fortsätter att rapportera om Diablo efter bästa förmåga.

Framtiden för Diablo-serien ser onekligen ljus ut. För närvarande befinner sig Diablo IV och Diablo: Immortal under utveckling samtidigt som det ryktas om en animerad Netflix-serie.

Vi hoppas att tillsammans med er bygga upp en lika engagerad community på Discord som vi en gång lyckades åstadkomma på forumet. Må looten vara med er!

//Kajan

Nästa sida »